020560056 ring fackets hjälptelefon

LO-distriktet i Dalarna och Gävleborg

Deltidsarbete är en klassfråga som slår mest mot arbetarkvinnor

Deltidsarbete är en klassfråga som slår mest mot arbetarkvinnor

Deltidsarbete är vanligare bland arbetare än bland tjänstemän i Sverige. Det finns inget län i Sverige som visar på motsatsen, även om det skiljer sig åt mellan länen.

Carina Nilsson fick pris som årets försäkringsinformatör 2014

CarinaNillsonprisFF

Efter att Carina Nilsson träffat 125 anställda på Samhall och gett dem försäkringskvartar tilldelas hon priset som årets försäkringsrådgivare. Hon firades under onsdagen på LO-distriktet.

Äntligen bättre A-kassa

MatsErikssonPuff

LO-distriktet är glada att A-kassan i veckan har höjts rejält och uppmärksammade med en insändare skriven av ordförande Mats Eriksson(bilden) och vice ordförande Lena Johnsson skickats ut som publicerats i DD, GD och Hela Hälsingland.

Tvärfackligt samarbete över LO-distrikt och förbundsgränser

Tvärfackligt samarbete

Efter ett halvår av förberedelser var det i början av augusti dags för en rejäl kickoff på Skåvsjöholm för ett 20-tal uppsökare.

Vägen till full sysselsättning och rättvisare löner

KarlPettervitbakgrund170x122

LOs ordförande Karl-Petter Thorwaldsson besöker Borlänge och Sandviken 3 september för att prata om vår tids stora utmaningar med arbetslöshet och stora inkomstskillnader.

Fler nyheter
LO Fakta - Arbetslivet i siffror

LO-Fakta

LO Play

Penningpolitiken och lönebildningen

Under våren 2016 väntar en ny avtalsrörelse. Efter en lång period med inflation under målet är inflationen, enligt Riksbanken, nu på väg upp. Hur bör Riksbanken agera för att säkra att målet nås? Vad betyder detta för parterna på arbetsmarknaden?

Nyhetsbrev från LO
Prenumerera på LOs nyhetsbrev