020560056 ring fackets hjälptelefon

LO-distriktet i Dalarna och Gävleborg

LO: Ny plan för full sysselsättning

KarlPetter170x122

Dagens ekonomiska politik räcker inte för att nå full sysselsättning. Därför krävs en ny politik som förenar full sysselsättning och rättvisa löner med dagens öppna ekonomi. Följ LOs seminarie på webben 3 juni.

Avtalspensionen allt viktigare grädde på moset

Avtalspensionen allt viktigare grädde på moset

Den allmänna pensionen får alla. Om din arbetsgivare har tecknat kollektivavtal får du också avtalspension. Det är löneutrymme du avstått och som arbetsgivaren betalar in till din avtalspension.

Facket på sommarjobbet 2015

Sommarjobb170x122

Just nu pågår förberedelserna inför sommarens uppsökeri av sommarjobbare. LO-distriktet hoppas även i år besöka runt 500 arbetsplatser för att informera om rättigheter och skyldigheter. Läs mer.

Annika Strandhäll på LO-Folksam Forum

AnnikaStrandhällkonf170x122

På LO-Folksams Forum deltog 45 personer och fick lyssna på Socialförsäkringsminister Annika Strandhäll, Folksams välfärdsutredare Håkan Svärdman och LO-distriktets försäkringsansvariga Kjell Andersson.

Workers Memorial Day - idag!

En ny rapport från LO visar att 1 704 arbetsolyckor med minst en dags frånvaro anmälts i Dalarnas och Gävleborgs län under 2014. Utöver dessa var det tre personer som dog på sitt arbete.

Fler nyheter
LO Fakta - Arbetslivet i siffror

LO-Fakta

LO Play

Almedalen: Klassamhällets dolda leende – hur får vi en jämlik tandhälsa

Tandhälsan i Sverige visar på ökande klassklyftor. Framför allt sjuka, arbetslösa, invandrare och fattiga pensionärer halkar efter. Vill vi att ojämlikheten och klasskillnaderna i tandhälsan ska öka och att vår klasstillhörighet ska avspegla sig i våra leenden?

Nyhetsbrev från LO
Prenumerera på LOs nyhetsbrev