020560056 ring fackets hjälptelefon

LO-distriktet i Dalarna och Gävleborg

Arbetarrörelsens dagar i Dalarna

AdagarnaArdalan

A-dagarna(arbetarrörelsens dagar) i Mora inleddes av försvarsminister och ordförande i Socialdemokraterna Dalarna, Peter Hultqvist. Därefter fortsatte civilminister Ardalan Shekarabi(bilden) inför en fullsatt sal.

Vi ska stärka de unga inför arbetslivet

Vi ska stärka de unga inför arbetslivet

På höstmötet valdes Mats Eriksson till ny ordförande. Ett område han vill förbättra är den fackliga skolinformationen. Vi behöver stärka de unga så att de känner till sina rättigheter på arbetsmarknaden, säger Mats Eriksson.

Bara en av tre som går ut yrkesprogrammet får jobb

LO-distriktet har producerat en rapport om yrkesprogrammen. Här nedan finns ett pressmeddelande för Dalarna och Gävleborg. Men vi har också bifogat rapporter och pressmeddelanden för både Dalarna och Gävleborg.

1 677 personer skadades i arbetet i Dalarna och Gävleborg förra året

En ny rapport från LO visar att 1677 arbetsolyckor med minst en dags frånvaro anmälts hittills i Gävleborgs län under 2013. Utöver dessa var det två personer som dog på sitt arbete.

Skrota Fas 3 - inför plusjobb

Trots att riksdagen i juni 2011 stoppade anvisningarna till Fas 3 fortsätter deltagarna att strömma in. LO ser Plusjobb som ett alternativ till den hårt kritiserade Fas 3.

Fler nyheter
LO Fakta - Arbetslivet i siffror

LO-Fakta

LO Play

Fairtrade and Trade Unions: Two movements, one purpose?

What's happening now on Fairtrade-certified plantations and what needs to change?

NYHETER FRÅN LO

Fairtrade och facket – två rörelser med ett syfte?

2015-01-29

Vid en arbetskonferens i Stockholm diskuterade representanter för de två rörelserna om frågetecknet skulle kunna tas bort efter att ha diskuterat gemensamma mål under två dagar.

Fortsatt kritiskt för fackliga aktivister i Iran

2015-01-13

Ingen respekt för mänskliga rättigheter, misshandel och godtycklig behandling, så bemöter regimen i Iran fackligt aktiva. Vi sätter strålkastaren på Behnam Ebrahimzadehs fall.

Utrymme för tillväxt och löntagarvänliga reformer

2014-12-28

Karl-Petter Thorwaldsson välkomnar handslaget över blockgränsen. Det ger den politiska stabilitet som behövs för att få fart på jobbtillväxten, menar LOs ordförande.

Nyhetsbrev från LO
Prenumerera på LOs nyhetsbrev