020560056 ring fackets hjälptelefon

LO-distriktet i Dalarna och Gävleborg

3 500 unga vuxna saknar arbete, studier eller praktikplats i Dalarna

En ny rapport från LO visar att drygt 117 000 unga vuxna varken arbetade eller studerade i Sverige under 2012. I Dalarnas län handlar det om cirka 3 500 individer vilket motsvarar 10,1 procent av de mellan 16-25 år. 

4 000 unga vuxna saknar arbete, studier eller praktikplats i Gävleborg

En ny rapport från LO visar att drygt 117 000 unga vuxna varken arbetade eller studerade i Sverige under 2012. I Gävleborgs län handlar det om cirka 4 000 individer vilket motsvarar 11,3 procent av de mellan 16-25 år. 

Arbetarrörelsens dagar i Dalarna

AdagarnaArdalan

A-dagarna i Mora inleddes av försvarsminister och ordförande i Socialdemokraterna Dalarna, Peter Hultqvist. Därefter fortsatte civilminister Ardalan Shekarabi inför en fullsatt sal.

Vi ska stärka de unga inför arbetslivet

Vi ska stärka de unga inför arbetslivet

På höstmötet valdes Mats Eriksson till ny ordförande. Ett område han vill förbättra är den fackliga skolinformationen. Vi behöver stärka de unga så att de känner till sina rättigheter på arbetsmarknaden, säger Mats Eriksson.

Bara en av tre som går ut yrkesprogrammet får jobb

LO-distriktet har producerat en rapport om yrkesprogrammen. Här nedan finns ett pressmeddelande för Dalarna och Gävleborg. Men vi har också bifogat rapporter och pressmeddelanden för både Dalarna och Gävleborg.

Fler nyheter
LO Fakta - Arbetslivet i siffror

LO-Fakta

LO Play

En mänskligare sjukförsäkring är en effektiv sjukförsäkring

85 procent av svenskarna tycker att det är orimligt att bli utförsäkrad bara för att man passerat en viss tidsgräns - trots att man inte blivit friskare. Och folket får medhåll av expertisen.

Nyhetsbrev från LO
Prenumerera på LOs nyhetsbrev