020560056 ring fackets hjälptelefon

LO-distriktet i Dalarna och Gävleborg

Vägen till full sysselsättning och rättvisare löner

KarlPettervitbakgrund170x122

LOs ordförande Karl-Petter Thorwaldsson besöker Borlänge och Sandviken 3 september för att prata om vår tids stora utmaningar med arbetslöshet och stora inkomstskillnader.

LO-mervärde

LO mervärde

LO Mervärde är ett samarbete mellan elva LO-förbund för att skapa förmåner i medlemskapet. Här kan du se vad LO Mervärde är.

Facket på sommarjobbet 2015

LovisaEnglund170x122

LO-distriktet i Dalarna och Gävleborg besökte vecka 26 och 27 inte mindre än 419 arbetsplatser för att träffa sommarjobbare. Det hittades ovanligt få felaktigheter.

LO: Ny plan för full sysselsättning

KarlPetter170x122

Dagens ekonomiska politik räcker inte för att nå full sysselsättning. Därför krävs en ny politik som förenar full sysselsättning och rättvisa löner med dagens öppna ekonomi. Följ LOs seminarie på webben 3 juni.

Avtalspensionen allt viktigare grädde på moset

Avtalspensionen allt viktigare grädde på moset

Den allmänna pensionen får alla. Om din arbetsgivare har tecknat kollektivavtal får du också avtalspension. Det är löneutrymme du avstått och som arbetsgivaren betalar in till din avtalspension.

Fler nyheter
LO Fakta - Arbetslivet i siffror

LO-Fakta

LO Play

Almedalen: Klassamhällets dolda leende – hur får vi en jämlik tandhälsa

Tandhälsan i Sverige visar på ökande klassklyftor. Framför allt sjuka, arbetslösa, invandrare och fattiga pensionärer halkar efter. Vill vi att ojämlikheten och klasskillnaderna i tandhälsan ska öka och att vår klasstillhörighet ska avspegla sig i våra leenden?

Nyhetsbrev från LO
Prenumerera på LOs nyhetsbrev