Fråga facket Fråga facket

LO-distriktet informerar om föräldrapenningtillägg

Försäkringar LO informerar just nu föräldrar i hela landet om möjligheten att kunna få föräldrapenningtillägg. Det är 10 % extra pengar utöver föräldrapenningen du får från försäkringskassan.


Publicerad Uppdaterad
Kopiera länk för delning

LO-distriktet i Dalarna och Gävleborg följer traditionen och gör återbesök på badhus och ska pricka in nära tjugo träffar. LO-distriktet har även inlett ett samarbete med barnavårdscentralen (BVC) i Andersberg Gävle. Det är en plats där många blivande föräldrar samlas i familjegrupper.

- LO-distriktet hoppas detta blir lyckat och kan sprida sig till andra BVC i både Dalarna och Gävleborg, säger Kjell Andersson, ansvarig för Facket Försäkrar i LO-distriktet.

Samtliga försäkringsinformatörer runt om i landet och även försäkringsansvariga har fått information och material om kampanjen.

– Så nu är det bara att höja upp frågan om FPT - på arbetsplatserna och i den privata vänskapskretsen. Det är fortfarande bara en tredjedel av föräldrarna som känner till den här försäkringen och möjligheten, avslutar Kjell Andersson.

Informationsinsatserna bemannas med försäkringsinformatörer från GS, Handels, Transport, El, Målarna, Byggnads, IF Metall och Kommunal.

Läs mer om Föräldrapenningtillägget här


 

Viktor Rasjö
- Din webbläsare verkar inte ha stöd för javascript. Skriv in fornamn.efternamn@lo.se i ditt mailprogram.