Fråga facket Fråga facket

Insamling till Asylboende

Internationellt LO-distriktet hade en verksamhetskonferens för LO-facken och beslutade att samla in pengar till ett närliggande flyktingboende. 2 073 kronor kom barnen på anläggningen till del.


Publicerad Uppdaterad
Kopiera länk för delning

LO-distriktets ordförande Mats Eriksson, assistent Mona Nordin och LO-facken i Gävles Mario Izquierdo lämnade över materialet som införskaffats på Hedemoras bokhandel.
LO-distriktets ordförande Mats Eriksson, assistent Mona Nordin och LO-facken i Gävles Mario Izquierdo lämnade över materialet som införskaffats på Hedemoras bokhandel. Foto: Privat

Just nu kommer det många människor som flytt undan krig till Sverige.
Självklart ska vi hjälpa så många vi kan.

I förra veckan hade LO-distriktet och LO-facken en gemensam konferens för att planera arbetet framåt.
Granne till konferensen ligger Asylboendet i Garpenberg.

"Jag har själv varit i deras situation"

Mario Izquierdo tyckte att vi skulle göra en insamling till dem.
- När jag såg alla människor ville jag verkligen göra en insats för att de ska känna sig välkomna i Sverige. Jag har själv varit i deras situation och nu känns det bra att kunna hjälpa till, sa Mario Izquierdo.

Insamlingen bland deltagarna gav 2 073 kronor. Svenska Kyrkans Lars Brandt organiserar insamlingar till asylboendet sedan tidigare.
Hans råd var att skaffa ritblock och liknande för att ännu bättre kunna sysselsätta barnen när föräldrarna studerade svenska.

LO-distriktet är glada att vi tillsammans kunde hjälpa barnen på asylboendet och med det visa att vi välkomnar flyktingar till Sverige.

Viktor Rasjö
- Din webbläsare verkar inte ha stöd för javascript. Skriv in fornamn.efternamn@lo.se i ditt mailprogram.