Fråga facket Fråga facket

Gå "Om Facket"

Ung i facket Ungutbildning: Lär dig mer om facket och var med och påverka. På första kursen Om facket får du lära dig mer om vad facket står för och vad du har för rättigheter på jobbet. Du får även lära dig mer om hur du påverkar både i organisationen och på arbetsplatsen. Du får dessutom lära känna unga medlemmar från andra fackförbund som du kan utbyta värdefulla erfarenheter med.


Publicerad Uppdaterad
Kopiera länk för delning

LO Ung

Kursen är öppen för alla som är under 30 år och vill lära sig mer. Den riktar sig både till medlemmar och blivande medlemmar. Ta gärna med en arbetskamrat eller en kompis som du tycker ska bli medlem i facket eller som kanske redan är det.

När du gått Om facket ges du möjlighet att välja mellan ett antal intressanta kurser där du kan lära dig mer om fackliga rättigheter, opinionsbildning och facklig aktivism.

Som medlem får du välja själv i vilken ordning du går utbildningarna. Men vi rekommenderar att du först går utbildningen Om facket, om du inte redan har gått någon form av facklig grundutbildning.

Alla kurserna är kostnadsfria och du får ersättning för förlorad arbetsinkomst av din förbundsavdelning eller om du inte är medlem får du stipendie av LO. Du har rätt enligt lag att få ledigt från ditt jobb för att gå facklig utbildning.


Praktiskt:

Plats/Boende Hotell Bergmästaren Bergskolegränd 7 i Falun,
Utbildningslokal ABF i Falun, Stigaregatan 7 Falun
Datum 24–25 april 2019
Start dag ett med fika från 9.30 hos ABF
Utbildningsstart klockan 10.00 och avslut klockan 17.00
Middag serveras på kvällen på hotellet
Dag 2 kl. 8.00- 16.00
Handledare Melissa Almén och Hanna Jensen- Kjellberg

Länk till anmälan

 

 

Ekonomi
Stipendie/studieersättning betalas ut från varje persons egen förbundsavdelning och LO betalar det för icke medlemmar. Kontakta din avdelning för att få rätt blankett att fylla i för ersättningen. Du som inte är medlem i ett förbund får en blankett av handledarna på kursen att fylla i och skicka till LO distriktet i Dalarna och Gävleborg. LO-distriktet betalar även hotell och mat för dagarna.

Resor
Resor ersätts av LO-distriktet och papper fylls i på kursen. Behöver du tågbiljett, ring LO-distriktet.
Kontaktperson hos LO-distriktet är Ulrika Wiklund, tfn: 070-330 93 10 ulrika.wiklund@lo.se

Förhinder/sjukdom
Skulle du bli sjuk/förhindrad att delta måste du omedelbart meddela detta, dock senast en vecka före kursstart till din fackliga organisation och till
LO-Distriktet, tfn 026- 60 50 65, eller e-post lo-dalarnagavleborg@lo.se

Om du inte meddelar ditt förhinder, kan vi heller inte avboka din plats.
Därmed debiteras din fackliga avdelning kostnaden, som i sin tur drabbar medlemmarna. Så kom ihåg att höra av dig!

Viktor Rasjö
- Din webbläsare verkar inte ha stöd för javascript. Skriv in fornamn.efternamn@lo.se i ditt mailprogram.