Fråga facket Fråga facket

Utbildning i medlemsförsäkringar


Publicerad Uppdaterad
Kopiera länk för delningBeskrivning

För att du som informatör ska kunna ge dina arbetskamrater bra och rätt information om vilka försäkringar som gäller behöver du själv ha mycket god kunskap om ämnet. LO och Folksam har gemensamt tagit fram en utbildning för just detta. 


Försäkringar kan upplevas som en djungel för många, ett nödvändigt ont som en inte har så bra koll på. I det fackliga medlemskapet ingår en hel del olika försäkringar via Folksam och man har möjlighet att komplettera sin medlemsförsäkring till ett förmånligt pris. Men många av våra medlemmar missar möjligheten till ersättning eftersom de inte är insatta i vilka delar som finns i deras medlemsförsäkring.


Under den här utbildningen får du fördjupad kunskap om de olika försäkringarna som ingår i det fackliga medlemskapet och hur man anmäler en skada. Allt för att du ska kunna utföra ditt uppdrag som försäkringsrådgivare så bra som möjligt.   

Målgrupp
Nyblivna försäkringsinformatörer från alla LO-förbund, oavsett avtalsområdeNYA försäkringsinformatörer inom LOs alla avtalsområden

Förkunskapskrav
Rekommendationen är att du gått Avtalats grundutbildning för försäkringsinformatörer innan du ansöker till denna utbildning. Varje deltagare ska utöver det hämta ett informationsblad för sitt förbunds medlemsförsäkringar på Folksams hemsida, www.folksam.se. Informationsbladet hittas under respektive förbunds servicesida för förtroendevalda/Broschyrer/Informationsblad för medlemsförsäkringar

Adress
Jussi Björlings väg 25
Borlänge

Kursanordnare
LO-distriktet i Dalarna och Gävleborg

Kostnad
Kostnadsfri

Ekonomi
Förbundet ersätter deltagaren med utbildningsarvode

Övrig information
Kurslängd: En dag/8 timmar

Ansök senast 2023-09-29Intresseanmälan

Personuppgifter

Kontaktuppgifter


Övrig information